Drömfabriken! - serien om SVT-Mittnytts redaktion!

Grävde lite bland gamla grejer och hittade det här som jag bara kände att jag måste få visa! Det här är en gammal serie som jag gjorde för några år sedan!  Det var det första betalda seriejobb jag gjorde! Så SVT kan ju skryta sen med att det var de som upptäckte mig först! Det är ju en häftig merit för dem att ha på deras CV!
Nä, men allvarligt talat! Jag är riktigt stolt över det här arbetet! Serie åt svt känns rätt coolt! Och den var rolig att rita, jag gillar karaktärerna (som för övrigt är baserade på några av de olika människorna på bygget! Som synes så har mina serietecknarskills finslipats en del sedan den här serien också!

1:a strippen av 18:
http://svt.se/2.91392/1.1117129/1_drommar_och_verklighet

Mest nöjd är jag nog med serie nr 2! http://svt.se/2.91392/1.1137983/2_en_dag_pa_jobbet

följetången om kaffeabstinens är också kul och ganska träffande!
http://svt.se/2.91392/1.1153046/3_kaffechock
http://svt.se/2.91392/1.1158767/4_kaffechock_2
http://svt.se/2.91392/1.1181109/5_kaffechock_3
http://svt.se/2.91392/1.1185378/6_kaffechock_-_upplosningen

Också reportaget/ intervjun med mig! :P
http://svt.se/2.91392/1.1140763/mannen_bakom_dromfabriken

Så... Resten får ni väl klicka er fram till på egen hand! Det klarar ni säkert själva!

Färgglad serietecknarzombie!Jag testade bara att färglägga en av zombiebilderna som jag postade innan! Blir väl sådär! Det blir inte helt mjuka skuggningar! Men jag gillar faktiskt när färgerna har lite skarpa kanter sådär! Så att det inte är så perfekt! Det blir en skitigare, lite råare känsla... eller nåt!
Skolsatir!
Jag vet inte hur bra den är! Men jag var lite halvnöjd själv med utbildning-inbillning-grejen! :P
Det kändes väldigt seriöst att rita när man hade nånting att "säga" faktiskt!

Nånting som jag kan känna direkt själv är att det kanske är för många kommentarer från folket i bakgrunden! Det blir för rörigt! Det hade räckt med 3-4 stycken! Men nu får det bli så här!

Det roliga i den här rutan kanske är lite internt! Det är baserat på saker runt serieprogrammet i Gävle som jag går! Men jag publicerar den ändå då det ändå känns som att utomstående också kan känna igen sig!

Edit: Testade att ändra texten i bilden till vit efter att ha mottagit lite konstruktiv kritik!
Men känns det ändå inte lite jobbigt att läsa? Rött som bakgrund kanske inte är optimalt!


Semlor? Vad är grejen?Det är sällan jag gnäller om nåt här på bloggen men jag måste fråga mig: vad är det med semlor som får folk att vallfärda till konditorier och affärer?! Några proppar ju i sig semlor tills de kräks!
Semlor måste ju vara något av det tråkigaste som finns i bullväg! En enorm TORR jävla bulle utan smak också en liten klick grädde (som inte heller är särkilt spännande ska tilläggas!) ostrategisk placerad på toppen så att det knappt går att äta utan att doppa ansiktet i den eller tappa hälften! Det enda bra med semlan är mandelmassan och den gömmer man naturligtvis så lite som möjligt av längst innuti det här underverket till bulle! 

Nä, tacka vet jag öl! SKÅL er svin!

Zombies i arbetslivet!

Jag hittade lite gamla skrafferade zombiebilder! Jag tror jag har visat dem på min förra blogg, men jag slänger upp dem igen. Det finns ju definitivt folk här som inte sett dem! Nu är de ju nästan ett år gamla, så det är ju lite daterat och kunde ju ha varit snyggare känner jag! Den har skrafferingar aldrig varit min starka sida! Föredrar att rita med hårda skuggor, som i sista bilden på zombieserietecknaren vid ljusbordet!

Första bilden ska vara mjukt naturligt ljus!Den andra är skulpterande ljus som inte kommer ifrån någon speciell ljuskälla!Och sista bilden är alltså hårt ljus med hårda skuggor! Min favoritljussättning!
Oscar Wÿlde! 2 sidor!

Nu börjar jag äntligen få lite fart på maskineriet igen tror jag! Här kommer en tvåsidig serie med Oscar Wÿlde! Den går för tillfället i strippform varannan vecka i Arbetarbladet! Men nu testar jag att utveckla serien lite genom längre historier! Just den här är ändå väldigt kort, jag har en serie på åtta sidor som jag håller på att skissa nu! men det lär nog ta en lite stund innan den är klar!
Jag ska försöka underhålla er med andra småsaker under tiden!Vår planet!

Vår planet, lite överbefolkad... lite förorenad... lite JÄVLA deprimerande... Är tänkt att kunna användas för att illustrera en artikel!Också en lite mindre version som ska gå att förminska!


Båda gjorda ikväll!

Update på serierna jag håller på med: jag vet att det tar en jävla tid mellan upptaderingarna här nu! Men jag har verkligen varit nere i en svacka några veckor där jag inte orkat arbeta alls och när jag försökt ändå har det bara resulterat i skräp! Men nu ser det ut som att det har vänt! Jag kommer nog inte kunna uppdatera här så jätteofta på ett litet tag dock! Alla arbeten som jag håller på med nu är längre serier på runt 6 till 10 sidor!
Men det kommer saker! Jag arbetar fortfarande!

Tålamod!

Det går lite tungt för tillfället!

lexivision (beskrivning av bankomat)

Jäklar var länge sedan det var som jag uppdaterade nu! Jag skyller på julledighet! De senaste dagarna/ nätterna har jag arbetat iaf! Inatt gjorde jag färdigt den här skoluppgiften! Är väl ganska nöjd! Försökte hålla det så enkelt som möjligt! Skulle ni begripit hur en bankomat fungerat om ni fick den här beskrivningen? Förutsatt att ni kan svenska då och inte är någon importerad afrikansk negerslav på ett rödbetssfält i Torsby! 

Jag håller på med lite serier också! Bl.a den som jag visade en bild på senast men också en serie som jag som jag började på igår som har lite fina miljöbilder av skog och natur och lite söta djur och jag har försökt så gott jag kan att vara så realistisk som möjligt i avbildningen av djur och växter! Den har väl inte riktigt någon story att snacka om men jag ritar den ändå!


RSS 2.0