Från en serie som är på gång!

Jag säger inte mer om den här än att det är till en ny serie som jag håller på med!
Jag skulle gärna vilja köra den här detaljerade stilen genom hela serien men det skulle antagligen ta en evighet att få den klar då! Men vi får se... jag skulle gärna försöka! Försöka måste man ju alltid göra! 

 

Också lite mer MacGowan-karikatyrer!

Äntligen, det här var de två sista skoluppgifterna som jag skickat in nu! Nu kan jag ta lite jullov också! ^_^
Och några fler Shanekarikatyrer lär det inte bli på ett tag heller!
Headers!

Två headers...

Den första är för en annan sida... Punkrocks.se... men den blev inte så bra! Det blir nog väldigt rörigt om man ska ha sidans logotyp där också... den ska jag göra om lite!

Den andra är en header till den sida som jag med blod, svett och tårar försöker få ihop själv! Ett första försök! Jag vill gärna ha flera exempel från olika serier redan i headern för att man ska kunna få en lite idé om bredden direkt.
Fonten jag använt för att skriva mitt namn med kanske kan bytas tïll nåt snyggare alternativt att jag skriver det själv för hand! Oscar Wïilde ska jag sätta igång med mer igen och fortsätta satsa på! Så jag satte honom först eftersom han hittills kännts lite som min "huvudserie"... även fast det var länge sen jag jobbade ordentligt på den!

klicka för större:

 


Tomtar på loftet!Fråga mig inte varför den sista tomten går omkring med vantar och vinterkläder! Jag tänkte rita vinterbakgrund men det blev sommar ändå! =P

Det är ju ändå Jul!

Såhär i Juletider måste jag passa på att visa upp mitt fina julpynt! Det tog ungefär två sekunder att julpynta, kanske lite kortare! Förra året fick den hänga i ateljen på skolan, i lampan över ljusbordet! Men nu kände jag att NÄ, jag vill allt ha lite julstämning hemma i lägenheten sen här gången!

Men ärligt talat, jag förstår inte folk som orkar julpynta! Speciellt om man bor ensam! Vem fan bryr sig om ljusstakar och stjärnor och glitter och tomtejävlar när man bor själv! Det är väl en sak om man har familj och annat, att man gör det för barnens  skull... men det skulle aldrig falla mig in att springa och köpa en massa julprydnader! Det finns väl hundra andra saker man kan lägga energi och pengar på?Shane MacGowan karikatyr!

Det här ska också föreställa allas vår mysfarbror Shane MacGowan! Fast en karikatyr! Jag måste öva mer på karikatyrer! OCH porträtt! Men inte nu, nu har jag arbetat hela dan och ska gå hem och slappna av i soffan med några folköl som ligger i kylen... mm...
Ironiskt nog blir jag jättesugen på att dricka efter att ha suttit en hel kväll och stirrat på bilder av Shane MacGowan! Han borde ju vara ett avsräckande exempel... men jag har verkligen nån sån manisk dragning till dåliga förebilder! artister och kändisar och konstnärer med väldigt ohälsosamma livsstilar är mycket mer spännande... De lever på ett sätt som man inte får göra och skiter i folks åsikter! Jag avgudar alla dåliga förebilder! xD 
Jag vill också bli en dålig förebild!

(fast ärligt talat är det riktigt skönt att arbeta såhär mycket också! 10-11-12 timmars arbetsdagar är perfekt! Sen hem och sova, vakna, och dra och jobba 11 timmar! Även om man inte hinner med nåt annat på dagarna än bara arbete så känner man sig så nöjd när man går och lägger sig! Meeen... det är ju ändå inte fel att ta sig en bläcka eller fem när lusten faller på!)Oscar Wïlde är tillbaka!

Det var bra jäkla längesedan jag ritade något med Oscar och gänget! Jag testade igår att skissa upp några serier och det var ett riktigt kärt återseende! Även om inte Oscar är med i just de här två stripparna så känner jag att jag saknat strippformatet lite! Jag måste ordna med en hemsida bara men jag är inget datasnille direkt, så det tar lite tid! Men det kommer förhoppningsvis en sida med ett stripparkiv!

Klicka för större:För er som inte läst Oscar Wïlde än så kan jag rekommendera ett besök här: https://www.flashback.info/showthread.php?t=972535

Där finns nästan alla strippar samlade!

Shane Mcgowan!

Shane Mcgowan är en i sanning mycket fascinerande människa! Här är ett porträtt av honom, eller det var meningen att det skulle vara ett porträtt av honom åtminstone! Att rita av bilder kan bli ganska bra och likt, men nu har jag försökt rita honom utan att rita av, så att säga! Jag har haft referensbilder av honom att titta på men har inte kopierat någon existerande bild rakt av! Men han är väl lite lik ändå?! Eller kanske inte! Vad tycker ni?

Edit: måste lägga till det här bara! Ett underbart citat av vår käre Shane: http://www.decadentlifestyle.net/2009/11/14/shane-macgowan/

Ser nu att det jag ritat i princip är en bakvänd version av bilden i länken! hehe!  =P
Hakan  blev lite för framskjuten kanske...


FAN VAD JAG ÄR ARG 3

Jag vet inte riktigt vad folk tycker om den här serien men jag gillar den iaf! Den är så enkel... också är det ju roligt att rita överdrivet arga människor, som jag sa tidigare!Jag verkligen älskar hur han ser ut i första rutan i serien nedanför! Det är ju egentligen inget speciellt men ändå känns den så otroligt komisk! =P


Anna Anka och Fb-katten!

Jag vet inte om Anka blev sig så lik, men lite iaf! Eller? Katten tillhör www.flashback.info och är deras logotyp! Men jag fick en förfrågan om att rita en bild där han våldför sig på Anna Anka! Så jag tänkte att jaa, varför inte?
Jag ska ta och läsa igenom den dör intervjun med henne och se om jag kan komplettera med nån bra punchline från katten om bygger på den! 
Pappas nya lekplats! (CENSURERAD)

Egentligen skulle jag bli lite seriösare och jag har en massa riktiga BRA manus som ligger och väntar... MEN eftersom jag tycker att det är fruktansvärt roligt att provocera och att testa gränserna för vad som är okej så kunde jag bara inte låta bli att rita om Pappa Nya Lekplats som jag blev avstängd från Flashback-forumet för!
Men jag har inte gjort den äckligare, däremot har jag cencurerat den lite och lagt den precis på gränsen!
Sida tre som tidigare kanske vissa ansåg var lite... grov... har bytts ut nu... Jag kan erkänna att jag faktiskt kan tycka sida tre var lite onödig... den tillför inte historien så mycket! Jag ritade mest dit det enbart för att chocka folk!
Nu har jag dragit ner på det och den flyter på med historien bättre! Fortfarande provocerande men den bryter inte mot några lagar! Jag tycker nog själv att det blev en förbättring!  ^^Burre goes international!

Yep! Precis som the rubrik says så ger jag mig ut i the big world now! 

Jag har precis startat upp en engelsk version av Burre Ritar... som kommer att vara en lite nedbantad version och bara innehålla de bästa serierna! Jag kommer inte orka med att uppdatera två bloggar samtidigt och översätta serierna nästan varje dag! 
Men det kan ju ändå vara bra att kunna synas på utländska forum och annat även om den inte är superaktiv!

Adressen ser ut som följer: 
 
http://burreritar.blogg.se/eng/


 

En superkort film!

Gjorde den här idag! Det är verkligen sjukt dålig och meningslös men det rör iaf på sig och jag har nånting att lägga upp! =P

http://www.youtube.com/watch?v=ZPf8r7L-wiI


Nykär med löständer (16 sidor)

Här kommer den uppfräschade versionen av Pension och passion! Vet inte om titeln blev bättre men det var ett av de kortare och snärtigare namnen jag kom på och jag gillade det! Nu känns det bättre! Den är mycket mer tillsnyggad i slutet men jag tog och drog över hela historien när jag ändå höll på! Sista sidan fick jag göra om helt från början för den hade jag tappar bort!

Nu kom det nåt jäkla streck till vänster på några sidor men jag orkar inte fixa det, det får vara!
Huvudfotingarna! (7 sidor)

Helt obeskrivligt vilken skön känsla det är varje gång man blir klar med en serie! När man verkligen har åstadkommit nåt! Man har tagit sig förbi idéstadiet, förbi manusstadiet, förbi skiss-, tusch- och i det här fallet även färgstadiet! Det känns som att jag gör nåt bra med mitt liv (nåja, vi kanske inte ska överdriva)!
Men nu kan jag hoppa vidare till nästa projekt åtminstone och det känns bra! Jag har några idéer och manus som ligger och väntar!
Jag ska scanna in Pension och Passion under ett nytt namn också! Jag har lite problem med att välja ett nytt namn bara!

Hursomhelst! Den HÄR serien är lite annorlunda mot allt jag gjort tidigare! Teckningsmässigt är det ett litet experiment! Handlar lite grann om vårt samhälle och om att känna att man inte orkar med eller passar in! I princip är det väl lite mina känslor rakt ner på papperet! 


Montören från Kraków! (5 sidor)

Här kommer en gammal serie som utspelar sig under Förintelsen! Jag ritade den förra året och den har varit publicerad i Comic Royale #3

För att komma till Serieföreningen Comic Royale: http://www.comicroyale.com/

Polar Beer!

En riktig iskall öl och en lustig ordvits som jag ritade! Jag tyckte nallebjörnen på loggan blev lite söt! =P  Jag skulle köpt den här ölen bara därför om den fanns att köpa!


FAN VAD JAG ÄR ARG 2

Jag har gjort en ny serie på samma "jag-är-arg-tema" som jag gjorde innan! Jag har inte lagt ner skitmycket tid på den men ändå betydligt mer än på dem tidigare! Så den här blev lagom snygg! Originalen som den här nya härstammar ur finns här: 
http://burreritar.blogg.se/2009/november/fan-vad-jag-ar-arg.html

Jag ska fortsätta rita såna här emellanåt tror jag! Det är roligt att rita galna, förbannade människor! De är så explosiva och uttrycksfulla! Mycket rörelse och känslor!
Burres kockskola!

Det här är bakning på Burrenivå! Jag gjorde det själv utan recept för typ 2 år sedan! Det var faktiskt ganska gott! Andelen ingredienser får man välja själv! Ta mest av det som är godast, det gjorde jag! =PMikrovågsnugn är en ovärderlig uppfinning! En av de största! Liksom... först upptäckte man hur man gör eld... och  sedan brakade mikrovågsugnen in och fullständigt kickade eldens ass!!

Bon Appetite! =)

Det var en skoluppgift i Lexivision! Jag kastade ihop det på tio minuter på lektionstid och mitt recept måste ha varit den allra enklaste av alla de recept som redovisades! Men enkelheten blev en fördel för den blev med beröm godkänd, även om läraren aldrig i livet skulle testat mitt recept! xD
Fast jag kunde ha haft med måttanvisningar sa han! Men jag bara hävde ju i lite saker när jag gjorde det själv så jag hade ju inga anvisningar! Och det här är det enda jag bakat nånsin så det fick bli så här! =P

Den bistra verkligheten!

Vaknade inte förrän vid fyra igår eftermiddag så nu har jag suttit uppe hela natten och arbetat på Pension och Passion! Jag håller ju på att snygga till den så att den går att skicka iväg till Galago osv... klockan är halv åtta på morgonen så nu börjar jag bli trött! Jag måste gå hem och sova nu! Men en serie ska jag bjuda på innan dess iaf!

Jag har postat den på Flashback-forumet tidigare men jag tror inte att jag har lagt upp den här på bloggen än så jag passar att göra det! Det finns några serier ibland som jag blir extra nöjd med! Pension och Passion är en, Oscar Wïlde är en... och den här ensidingen om den bistra verkligheten är en... bland annat! ^^


Min(a) arbetsplats(er)!

Här finns lite bilder från där jag arbetar! Först är en bild hemifrån och mitt gamla ljusbord där! Det ser oftast inte ut sådär när jag ritar med alla pennor överallt men jag tyckte bilden blev lustig! =P 

Därefter är det från skolans atelje! TV-spelen har jag faktiskt inte spelat någonting på men de BRUKAR användas ganska flitigt av andra så blicken dras oftast dit istället för att arbeta! Passivt TV-spelande är skitjobbigt! =P

Klicka för större:

    


Missa inte min Twitter här på bloggen heller! (varför man nu skulle vilja läsa den egentligen)

Fansida på Facebook!

Jag har faktiskt en fansida på Facebook, för dem som inte visste det! Jag är dessutom så egenkär att jag har startat den själv!

http://www.facebook.com/pages/Joakim-Burholm/#/pages/Joakim-Burholm/164248404857?ref=ts

Lite egocentrisk är okej att vara tycker jag! =P


RSS 2.0